Pancetta lepelhapjes met gekaramelliseerde sjalotjes
Tussengerecht uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: * 3 sjalotjes in dunne plakjes, * 20 g boter, * 1 eetl suiker, * 3 eetl crema di … Lees verder »
Gegrilde geitenkaas-courgettespiesjes.
Borrelhapjes uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 1ons verse geitenkaas*1 courgette * *8 kerstomaatjes *rode peperbesjes en olijfolie. Lees verder »
Corsicaans zalmhapje
Buffet uit de Mediterrane keuken, Ingrediënten: Alleen bij voorgerecht sla. Verder 200 gram gerookte zalm. Mozarella, in bolletjes of groter stuk, basilicum blaadjes, kerstomaatjes, rode paprika, olijfolie, balsemico azijn, … Lees verder »
Abrikozen met geitenkaas en spek
Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 150 g zachte geitenkaas (bettinne blanc) 16 gewelde abrikozen 16 plakjes ontbijtspek Lees verder »
Bladerdeeghapjes met gekarameliseerde ui en ansjovis
Borrelhapjes uit de Franse keuken, Ingrediënten: 2 el olijfolie 1 grote Spaanse ui, doormidden en dan in dunne plakken gesneden Zout en … Lees verder »
Minitaartjes met brie en cashewnoten
Borrelhapjes, Ingrediënten: – 4 plakjes bladerdeeg (diepvries) – 75 gram roombrie – 75 gram cashewnoten, licht gezouten – 1 tl milde currypasta – 2 takjes koriander, alleen de blaadjes fijngesneden – 1 bosuitje, in … Lees verder »
Bladerdeeghapjes
Borrelhapjes uit de Goedkope en snelle keuken, Ingrediënten: 2 rolletjes Bladerdeeg voor croissants (bijvoorbeeld kant en klare danarolles). flinterdun gesneden kipfilet. Blauwaderkaas Spekjes … Lees verder »
Zalmrolletjes met krab en citroenwodka
Borrelhapjes, Ingrediënten: – 250 gram gerookte zalm, in plakken – 1 blikje krab – 100 gram mascarpone (of Mon Chou) – 3 el citroenwodka – 2 blaadjes gelatine – 1/2 rode ui, fijngehakt – paar druppels chilisaus, … Lees verder »
snacks en andere lekkere hapjes
Borrelhapjes, Ingrediënten: hamrolletjes met ananas voor 12 stuks 3 dikke plakken achterham,ca. 250 gram. 3 schijven ananas uit blik, 1 theelp. (franse) mosterd, 1 … Lees verder »
pompoenpakketjes
Bijgerecht uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 800 gram schoongemaakt pompoen, 150 gram gegrilde hamplakjes, 200 gram mozzarella,2 eieren, bloem, salie, 1/2 liter bechamelsaus, zout, olie om in te bakken. Lees verder »
Geitenkaashapje (of geitenkaasvoorgerechtje)
Anders uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: Voor 12 geitenkaashapjes: 4 vellen filodeeg 200 gram zachte geitenkaas 150 gram druiven 75 … Lees verder »
gehaktballetjes
Borrelhapjes, Ingrediënten: 500 gram gehakt,1 zakje gedroogde bami kruiden,1 ei,paneermeel of beschuit,scheutje ketjap. Lees verder »
borrelhapjes
Borrelhapjes uit de Internationale keuken, Ingrediënten: Hapje 1: Kleine Turkse runder- knoflookworstjes (je koopt ze bij de Turkse groentenboer in een stelletje van 2). Snijdt de worstjes in stevige plakjes, prik er een … Lees verder »
Garnalenkroket
Voorgerecht uit de Fusion keuken, Ingrediënten: Garnalen3dl VisbouilonPeterselie50 gram Boter60 gram Bloem.EiBloem om te … Lees verder »
Zalmhapjes
Borrelhapjes uit de Vis keuken, Ingrediënten: 1 . 6 sneetjes gerookte zalm . 30 cl vloeibare room . 1 eetlepel citroensap . 50 g raketsla . 2 eetlepels pijnboompitten . 10 cl olijfolie . zout en versgemalen peper. 2 … Lees verder »
Mini-pasteitjes met boerenkaas
Lunch/Brunch uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 24 stuks: 200-250 gram groene asperges 25 gram boter 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid 2 eieren 1¼ deciliter slagroom 2 eetlepels bloem, gezeefd … Lees verder »
12 culinaire hapjes (makkelijk te maken)
Anders, Ingrediënten: Hapje 1: meloen, ham Hapje 2: komkommer, creme fraiche of roomkaas, hardgekookte eieren in plakken, dungesneden gerookte zalm, olijven of kappertjes Hapje 3: komkommer, hardgekookte eieren in plakken, … Lees verder »
CAKE MET SPEKJES EN PRUIMEN
Borrelhapjes uit de Franse keuken, Ingrediënten: 3 eieren , 150 g meel, een zakje bakpoeder (15g), 1 dl zonnebloemolie, 1,2 dl volle melk, 100 g geraspte gruyère kaas, 200 g gerookte spekblokjes (mager), 100 g … Lees verder »
Luxe hapjes
Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: Hapje 1: meloen, ham Hapje 2: komkommer, creme fraiche of roomkaas, hardgekookte eieren in plakken, dungesneden gerookte zalm, olijven of kappertjes Hapje … Lees verder »
Taartjes met kastanjechampignons en pesto
Borrelhapjes uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 3 plakjes deeg voor hartige taart 150 gram kastanjechampignons 1 ei vloeibare … Lees verder »