bladerdeeg hapje
Borrelhapjes uit de Russische keuken, Ingrediënten: Bladerdeeg Tomaat Kruidenkaas Lees verder »
Paprika met roomkaas bieslook
Anders, Ingrediënten: Rode Puntpaprika′s Roomkaas bieslook Lees verder »
Breugelhapje
Voorgerecht uit de Belgische keuken, Ingrediënten: Per hapje: 1/2 sneetje brood (liefst bruin)- 1 sneetje salami- 1 sneetje kop- 1 … Lees verder »
vleesjes
Bijgerecht uit de Multi-culturele keuken, Ingrediënten: 1 kg gehakt,2 grote uien,1 ei,kurkuma(turmeric),peper,zout,vleeskruiden,olie Lees verder »
Mosselhapje uit de oven
Borrelhapjes uit de Internationale keuken, Ingrediënten: 200 gr gare mosselen 2 sneetjes wit brood50 gr boter 1 uitgeperst teentje knoflook? dl tomatenpureepeterselie – paprikapoeder – peper ? zout Lees verder »
Mini quiches met garnalen
Lunch/Brunch, Ingrediënten: 100 gram Hollandse garnalen – 25 gram gerookte zalm (in reepjes/blokjes) – Deeg voor Hartige taart of roomboterbladerdeeg – paneermeel – 1 ei – Cr?me fra?che – 50 g geraspte belegen kaas – 2 … Lees verder »
Paashapjes met spiegelei en spinazie
Vegetarisch uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 4 kwarteleitjes 100 gr. boter 1 vleestomaat 200 gr. spinazie 4 olijven Lees verder »
Pasteitje met staartvis en asperges.
Voorgerecht uit de Goedkope en snelle keuken, Ingrediënten: 400 gr staartvis,12 asperges,100 gr gerookte zalm,4 koninginnenhapjes in visvorm,1 dl room,2 dl visbouillon,2 eetl. boter,2 eetl. bloem, citroensap,1 eidooier,2 … Lees verder »
Kiprolladehapjes
Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 1 kipfiletrollade van ca. 1 kg 30 g boter of margarine 2 eetl. olie scheutje warme wijn of bouillon ingred. voor tapas/tapaz als groene of rode tapenade, … Lees verder »
Julienne van gerookte eendenborst met frambozendressing
Borrelhapjes uit de Belgische keuken, Ingrediënten: -50 gr eendenborstfilet -scheutje room -scheutje frambozenazijn -gedroogde rozepeperbollen -peper en zout Lees verder »
bladerdeeghapje met ham en roomkaas
Lunch/Brunch, Ingrediënten: 6 plakjes diepvries bladerdeeg – kleine ui – 2 eetlepels fijngehakte peterselie – 100 gram gekookte achterham – 1 ei … Lees verder »
Toast met pate van gerookte forel
Borrelhapjes uit de Belgische keuken, Ingrediënten: -2 gerookte forel filets -50 gr vetstof -200 gr verse roomkaas -Peper -Sap van 0,5 citroen -Takje dille -lompviseieren -20 toastjes -Gemengde sla voor de … Lees verder »
Kerst hapje
Feestmaaltijd, Ingrediënten: Oor ca. 30 borrelhapjes: ca. 400 gram kalkoenfilet (3 flinke filets) 75 gram wittebroodkruim geraspte schil van 1 citroen 1 el. gehakte verse peterselie 1 losgeklopt ei 1 fijngehakt sjalotje 50 … Lees verder »
Choco-smullers
Tussendoortje uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 200 g chocolade (melk, puur of wit of alle drie)- 6 eetlepels slagroom- 5 eetlepels hagelslag, amandelschaafsel, taartversiering of iets anders wat er mooi uitziet- Lees verder »
verrassend hapje
Tussendoortje uit de Goedkope en snelle keuken, Ingrediënten: Bladerdeeg; gerookte zalm en kruidenkaas; gandaham en mozarella; hesp en jonge kaas; verse kruiden naar keuze (alle ingredienten naar eigen smaak kunnen … Lees verder »
Borek
Voorgerecht uit de Griekse keuken, Ingrediënten: 250 gr feta-kaas; 1,5 eetlepel versgehakte peterselie; 1 eetlepel vergehakte bieslook; witter peper; yoghurt; 1 pakje diepvries bladerdeegplakjes; 1 limoen of … Lees verder »
Mexicaans hapje
Borrelhapjes uit de Mexicaanse keuken, Ingrediënten: (tomaat)tortillia′s,roomkaas,plakjes chorizo,jalapeno pepers(uit een potje) Lees verder »
Ham-kaasrolletjes met boursin (plm. 40 stuks)
Borrelhapjes, Ingrediënten: 150 gram dungesneden jonge kaas – 150 gram achterham (liefst rechthoekige plakken) – 1 pakje boursin of een andere … Lees verder »
Kaashapje
Borrelhapjes uit de Franse keuken, Ingrediënten: 8 sneden brood; 150 g gruyere; 6 smeerkaasjes Lees verder »
Omeletrolletjes gevuld met kruidenkaas en rauwe ham
Borrelhapjes, Ingrediënten: 6 eieren – peper, zout – scheutje melk – boter om te bakken – 1 eetlepel fijngehakte peterselie – 150 gram … Lees verder »