Gefrituurd kalfshapje
Borrelhapjes, Ingrediënten: 4 gemarineerde ansjovisfilets150 gr. kalsoester1 theel. gedroogde saliezoutversgemalen peperfrituurolie1 ei 3 eetl. bloem1 citroen Lees verder »
Omeletrolletjes met roomkaas en gerookte zalm
Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 6 eieren – 2 eetlepels fijngehakte dille (evt. diepvries) – peper, zout – 150 gr verse … Lees verder »
Italiaans tomatenlunch-hapje
Lunch/Brunch uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 4 grote vleestomaten blikje tonijn naturel 3 sjalotjes 150 gr. Griekse yoghurt 3 el. basilicum zout & versgemalen peper Lees verder »
Ribolita
Anders uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 350 gram goede pruimtomaten, 1 liter groentenbouillonblokjes, 3 el extra vierge olijfolie, 2 uien, 2 middelgrote wortels, 4 tenen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 … Lees verder »
werkhapje
Hoofdgerecht uit de Andere keuken, Ingrediënten: 200 gram gehakt, halve ui, halve paprika, champignons, zigeunersaus, sambal, 2 aardappels, 2 tomaten, tomatenketchup Lees verder »
Tijgergarnalen in een krokant jasje
Voorgerecht uit de Belgische keuken, Ingrediënten: – 500gr tijgergarnalen of scampi, -120gr gezeefde kruidenbloem (bloem met kruidnoot, peper, 5 kruidenpoeder,..), -1 tl bakpoeder, -100ml ijskoud bruisend water, -1 … Lees verder »
Zalm-komkommer hapjes
Tussendoortje, Ingrediënten: 300 g zalmfilet, 4 el citroensap, zout, peper, 50 g zachte boter, 2 el dille (gehakt), 2 tl Dijon … Lees verder »
‘Chips’ van parmesaanse kaas
Anders uit de Belgische keuken, Ingrediënten: – 200g VERSGERASPTE parmesaanse kaas Lees verder »
paprikahapje
Borrelhapjes uit de Goedkope en snelle keuken, Ingrediënten: Paprika: verschillende kleuren maakt de smakendiversiteit enorm Philadelphia (of substituut) Verse kruiden: bieslook, peper, basilicum Lees verder »
witlof-kastanjesoepje met mini kaasmuffin
Soepen, Ingrediënten: 4-5 stronkjes witlof – 100 gr. gekookte gepelde kastanjes(blik of vacuum – 8 dl. groentebouillon (van tablet) – 2 dl. koksroom. Voor de minimuffins, ca 24 stuks: 200 gr. bloem, gezeefd – 4 tl. … Lees verder »
Koninginnenhapje
Hoofdgerecht uit de Belgische keuken, Ingrediënten: 400 g kipfilet, 500 g gekruid kalfsgehakt, 500 g champignons, 2 liter bouillon van 3 blokjes kippenbouillon, 75 g boter, 75 g bloem, 2 eieren, bladerdeegbakjes, peper, … Lees verder »
kaassoesjes met pijnboompitten
Borrelhapjes uit de Internationale keuken, Ingrediënten: 60 g melk 55 g boter of margarine snufje zout 70 g bloem 2,5 eieren (125 g) 35 g geraspte pecorino 1-1,5 fijngesneden gedroogde tomaat 1 el fijngesneden … Lees verder »
Paas – hapje vooraf.
Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: Voor 12 hapjes: 150g. kippenlevers. 3el. koffieroom. 125g boter. 1 mespuntje paprikapoeder. 1el. cognac of armagnac. 4 sneden wittebrood. Lees verder »
Aardappel-haringsalade
Hoofdgerecht, Ingrediënten: 1 kg vastkokende aardappelen, geschild 500 g gekookte bieten, ontveld en in dobbelsteentjes 3 bosuitjes, in … Lees verder »
HARINGHAPJES MET TORTILLACHIPS
Borrelhapjes uit de Andere keuken, Ingrediënten: 3 gefileerde haringen, 1 klein tomaatje, 1 klein uitje, 1/2 zak tortillachips naturel, 50 g veldsla, 6 eetlepels zure room, een paar takjes koriander of peterselie Lees verder »
Kaastruffels
Borrelhapjes uit de Belgische keuken, Ingrediënten: -50 gr zachte boter -100 gr roomkaas -75 gr oude gemalen kaas -Peper -Kerriepoeder -Worcestersaus. -Fijngesnipperde bieslook -20 rondjes bruin brood Lees verder »
Chorizo-hapje
Borrelhapjes uit de Spaanse keuken, Ingrediënten: 1 Ons chorizo in plakjes, 1 rode en 1 gele paprika. Lees verder »
Pompernikkel met Breydelham en zwarte bessenconfituur
Borrelhapjes uit de Belgische keuken, Ingrediënten: -4 sneetjes pompernikkel -1 sneetje Breydelham (1/2 cm gesneden) -1 koffielepel zwarte bessenconfituur Lees verder »
Hartig Hapje bij de soep
Bijgerecht uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 1 pak soepstengels met sesam (Grand Italia) 100 gr. flinterdunne Parmaham Lees verder »
Thaise zoetzure dipsaus
Sauzen/dressings uit de Thaise keuken, Ingrediënten: -1/2 komkommer -1 grote wortel -1 a 2 grote rode chilipepers (nier zo pikant als de kleine variant). -1 a 2 kleine sjalotten -100 ml witte wijnazijn -4 a 5 … Lees verder »