Heerlijke recepten in "Hapjes"

Gefrituurd kalfshapje

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Borrelhapjes, Ingrediënten: 4 gemarineerde ansjovisfilets150 gr. kalsoester1 theel. gedroogde saliezoutversgemalen peperfrituurolie1 ei 3 eetl. bloem1 citroen Lees verder »


Omeletrolletjes met roomkaas en gerookte zalm

Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 6 eieren – 2 eetlepels fijngehakte dille (evt. diepvries) – peper, zout – 150 gr verse … Lees verder »

Italiaans tomatenlunch-hapje

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Lunch/Brunch uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 4 grote vleestomaten blikje tonijn naturel 3 sjalotjes 150 gr. Griekse yoghurt 3 el. basilicum zout & versgemalen peper Lees verder »


Ribolita

Anders uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 350 gram goede pruimtomaten, 1 liter groentenbouillonblokjes, 3 el extra vierge olijfolie, 2 uien, 2 middelgrote wortels, 4 tenen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 … Lees verder »

werkhapje

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Hoofdgerecht uit de Andere keuken, Ingrediënten: 200 gram gehakt, halve ui, halve paprika, champignons, zigeunersaus, sambal, 2 aardappels, 2 tomaten, tomatenketchup Lees verder »


Tijgergarnalen in een krokant jasje

Voorgerecht uit de Belgische keuken, Ingrediënten: – 500gr tijgergarnalen of scampi, -120gr gezeefde kruidenbloem (bloem met kruidnoot, peper, 5 kruidenpoeder,..), -1 tl bakpoeder, -100ml ijskoud bruisend water, -1 … Lees verder »

Zalm-komkommer hapjes

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Tussendoortje, Ingrediënten: 300 g zalmfilet, 4 el citroensap, zout, peper, 50 g zachte boter, 2 el dille (gehakt), 2 tl Dijon … Lees verder »


‘Chips’ van parmesaanse kaas

Anders uit de Belgische keuken, Ingrediënten: – 200g VERSGERASPTE parmesaanse kaas Lees verder »

paprikahapje

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Borrelhapjes uit de Goedkope en snelle keuken, Ingrediënten: Paprika: verschillende kleuren maakt de smakendiversiteit enorm Philadelphia (of substituut) Verse kruiden: bieslook, peper, basilicum Lees verder »


witlof-kastanjesoepje met mini kaasmuffin

Soepen, Ingrediënten: 4-5 stronkjes witlof – 100 gr. gekookte gepelde kastanjes(blik of vacuum – 8 dl. groentebouillon (van tablet) – 2 dl. koksroom. Voor de minimuffins, ca 24 stuks: 200 gr. bloem, gezeefd – 4 tl. … Lees verder »

Koninginnenhapje

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Hoofdgerecht uit de Belgische keuken, Ingrediënten: 400 g kipfilet, 500 g gekruid kalfsgehakt, 500 g champignons, 2 liter bouillon van 3 blokjes kippenbouillon, 75 g boter, 75 g bloem, 2 eieren, bladerdeegbakjes, peper, … Lees verder »


kaassoesjes met pijnboompitten

Borrelhapjes uit de Internationale keuken, Ingrediënten: 60 g melk 55 g boter of margarine snufje zout 70 g bloem 2,5 eieren (125 g) 35 g geraspte pecorino 1-1,5 fijngesneden gedroogde tomaat 1 el fijngesneden … Lees verder »

Paas – hapje vooraf.

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: Voor 12 hapjes: 150g. kippenlevers. 3el. koffieroom. 125g boter. 1 mespuntje paprikapoeder. 1el. cognac of armagnac. 4 sneden wittebrood. Lees verder »


Aardappel-haringsalade

Hoofdgerecht, Ingrediënten: 1 kg vastkokende aardappelen, geschild 500 g gekookte bieten, ontveld en in dobbelsteentjes 3 bosuitjes, in … Lees verder »

HARINGHAPJES MET TORTILLACHIPS

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Borrelhapjes uit de Andere keuken, Ingrediënten: 3 gefileerde haringen, 1 klein tomaatje, 1 klein uitje, 1/2 zak tortillachips naturel, 50 g veldsla, 6 eetlepels zure room, een paar takjes koriander of peterselie Lees verder »


Kaastruffels

Borrelhapjes uit de Belgische keuken, Ingrediënten: -50 gr zachte boter -100 gr roomkaas -75 gr oude gemalen kaas -Peper -Kerriepoeder -Worcestersaus. -Fijngesnipperde bieslook -20 rondjes bruin brood Lees verder »

Chorizo-hapje

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Borrelhapjes uit de Spaanse keuken, Ingrediënten: 1 Ons chorizo in plakjes, 1 rode en 1 gele paprika. Lees verder »


Pompernikkel met Breydelham en zwarte bessenconfituur

Borrelhapjes uit de Belgische keuken, Ingrediënten: -4 sneetjes pompernikkel -1 sneetje Breydelham (1/2 cm gesneden) -1 koffielepel zwarte bessenconfituur Lees verder »

Hartig Hapje bij de soep

Dec 1, 2012   //   by bezoeker   //   Hapjes  //  Reageer op dit bericht!

Bijgerecht uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: 1 pak soepstengels met sesam (Grand Italia) 100 gr. flinterdunne Parmaham Lees verder »


Thaise zoetzure dipsaus

Sauzen/dressings uit de Thaise keuken, Ingrediënten: -1/2 komkommer -1 grote wortel -1 a 2 grote rode chilipepers (nier zo pikant als de kleine variant). -1 a 2 kleine sjalotten -100 ml witte wijnazijn -4 a 5 … Lees verder »

Pagina's:«1...246247248249250251252253254255256»