ZALM-SELDERIEHAPJES
Borrelhapjes uit de Goedkope en snelle keuken, Ingrediënten: 1 blikje zalm in mosterd/dillesaus (LIDL), 1 volle eetlepel fritessaus, 1 volle eetlepel goed uitgelekte kleine kappertjes, 1 fijn gesnipperde stengel … Lees verder »
Toscaanse spekcreme
streekgerecht uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: -1 kg fijngemalen spek -20 gram zeezout -Versgemalen zwarte peper -6 teentjes knoflook -een paar takjes rozemarijn -1 theelepel wijnazijn Lees verder »
Amandel-bessen-brie hapje
Borrelhapjes uit de Amerikaanse keuken, Ingrediënten: 1 ronde brie/camembert 2 el zwarte-bessenjam 3 el bruine basterdsuiker 1 el honing 100 … Lees verder »
GEHAKTBALLETJES IN BIERSAUS
Borrelhapjes, Ingrediënten: – 2 sneetjes oud witbrood; – 4 eetl. melk; – 1 ei; – 500 gram gehakt (h.o.h.); – nootmuskaat; – 4 eetl. … Lees verder »
Komkommerhapjes met haring en kaasroomsaus
Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 1 komkommer 2 haringen 125 ml zure room 1 eetl. mosterd 150 g Roquefort of een … Lees verder »
Scampi omwikkeld met Breydelspek
BBQ/Fondue, Ingrediënten: -Scampi (3 a 4 pp) – fijn gesneden Breydelspek Lees verder »
Hapje minifalafel met pitabroodjes
Borrelhapjes uit de Marokkaanse keuken, Ingrediënten: 250 g kikkererwten een nacht geweekt, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 1 tl koriander, 1 tl komijn, 0,5 tl kurkuma, 0,25 tl chilipoeder, 1 tl … Lees verder »
Toetjes borrel
Nagerecht uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 900 g perzik (zo gewogen dat het zonder pit en schil nog 900 g weegt)- 150 g kristalsuiker- 3 dl slagroom- 300 g kwark- 2 zakjes slagroomversteviger- 12 schijfjes … Lees verder »
Ravioli Hapje
Borrelhapjes uit de Italiaanse keuken, Ingrediënten: Verse Ravioli in de smaak die je lekker vind, en het aantal dat je wilt … Lees verder »
GRIEKSE AARDAPPEL-UI-GEHAKTBALLETJES
streekgerecht uit de Griekse keuken, Ingrediënten: * 1 grote aardappel * 1 grote ui * 500 g rundergehakt * 1,5 el tomatenpuree * 1 ei, licht geklopt * 2/3 kop paneermeel * 1 tl oregano * 1/3 kop grofgehakte … Lees verder »
gehakt-bladerdeeg hapje met mosterd
Borrelhapjes, Ingrediënten: Bladerdeeg (vriezer) worstvlees (mosterdworstjes van Albert Heijn) of gekruid gehakt mosterd (hoeveelheden afhankelijk van het aantal dat je wilt maken) Lees verder »
Toetjes borrel
Nagerecht uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 100 g witte chocolade- 100 g pure chocolade- 2 dl slagroom- 3 eetlepels witte basterdsuiker- 12 chocoladecakejes Lees verder »
bladerdeeghapje
Borrelhapjes uit de Vegetarische keuken, Ingrediënten: 1 rode ui 75 gr.feta 2 el.margarine 100 gr.spinazie(diepvries) 175 gr.erwten(diepvries) zout en peper bladerdeeg(1 pakje) evt.een ei om mee te bestrijken Lees verder »
Tapas: opgerolde gevulde broodjes met een dipsausje
Borrelhapjes uit de Spaanse keuken, Ingrediënten: 1 pak wit broodmix- 1 1/2 rode paprika- 4 plakjes serranoham- 1/2 zakje geraspte kaas (a 175 g)- 1 pot geroosterde paprika′s, uitgelekt- 250 g kwark- grof … Lees verder »
Hapje zalmmierikswortel
Borrelhapjes uit de Nederlandse keuken, Ingrediënten: 12 reepjes gerookte zalm 1 deciliter slagroom 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 1-2 theelepels mierikswortel (vers of uit potje) Lees verder »
Eieren met kerrie vulling
Borrelhapjes uit de Internationale keuken, Ingrediënten: (Voor 16 hapjes, dus 2 per persoon): 8 eieren- 2 eetlepels ketchup- 1 eetlepel mayonaise- 2 eetlepels yoghurt- 1 … Lees verder »
Hartig hapje!
Borrelhapjes, Ingrediënten: – 1 pakje bladerdeeg – kaas – ham – 1 ei – peterselie Lees verder »
Samosa’s
Borrelhapjes uit de Afrikaanse keuken, Ingrediënten: (Voor 25 somosa′s)- 25 plakjes bladerdeeg, ontdooid en de plasticjes er af gehaald- 250 g roerbakgroente- 500 g gehakt- 1/2 potje doperwten, uitgelekt- 1 ei- 2 … Lees verder »
Hapje met witlof en blauwe kaas
Borrelhapjes, Ingrediënten: Witlofstronkjes 300 gr, wassen en schuitjes maken Blauwe kaas 150 gr (bijv danish blue) Room (circa 100 ml) Volle melk (circa 100 ml) Mandarijntjes (klein blik) Lees verder »
lekkere gehaktballen
Hoofdgerecht, Ingrediënten: 500 gram gehakt, Pakje franse uiensoep (Honig), Basterd suiker (100 gr.), ei, ui, paneermeel, 1 dl. azijn, 2 dl. tomatenpuree, 1 theelepel sambal, evt. zure room. Lees verder »